اندروید باکس - ستاپ باکس

اندروید باکس که با نام های مانند Android TV Box ، اندروید تی وی باکس ، اسمارت باکس ، دستگاه IPTV و … هم شناخته می شود، دستگاهی است با سیستم عامل Android که می تواند قابلیت های یک تلویزیون هوشمند را به هر تلویزیون و صفحه نمایشی اضافه کند.


تفاوت اندروید باکس با ستاپ باکس


ستاپ باکس وسیله برای تماشای تلویزیون و اجرا موسیقی و فیلم

ستاپ باکس در واقع یک دستگاه الکترونیکیه که می تونه سیگنال شبکه های دیجیتال رو دریافت کنه و به تلویزیون شما انتقال بده . ستاپ باکس ها برای تماشای تلویزیون ساخته شدن و قابلیت خاصی ندارن . بهترین ستاپ باکس های موجود در بازار نهایتا می تونن فایل های صوتی یا ویدیویی رو از روی DVD یا فلش مموری اجرا کنن . ستاپ باکس ها به لحاظ نرم افزاری موجودات خنگی هستن و به جز چنتا منیو ساده چیز دیگه ای رو نمی فهمن ! اندروید باکس ها پورت ورودی آنتن ندارن اما شما می تونید با اتصال به اینترنت ، خیلی از تلویزیون های دنیا رو به صورت آنلاین تماشا کنید . البته سرعت اینترنت تون باید حداقل 2 مگابیت در ثانیه باشه تا بدون تاخیر برنامه ها رو تماشا کنید . تماشای تلویزیون از طریق اینترنت در ایران برای عموم مردم در حد شوخیه چون قیمت ترافیک اینترنت در ایران به طرز ناجوانمردانه ای گرونه !

اندروید باکس ها از سیستم عامل اندروید استفاده میکنن

اندروید باکس در واقع یک سیستم هوشمند چند منظوره است . اندروید باکس ها از سیستم عامل اندروید Android استفاده میکنن و به همین دلیل امکانات نرم افزاری اندروید باکس با ستاپ باکس به هیچ وجه قابل قیاس نیست ! اندروید باکس می تونه خیلی از برنامه های ضروری که روی گوشی های اندرویدی نصب میشن رو اجرا کنه در حالی که ستاپ باکس ها به جز مدیریت شبکه های تلویزیونی و پخش فایل های صوتی و تصویری کار دیگه ای نمی تونن انجام بدن . اندروید باکس به مراتب هوشمند تر از ستاپ باکسه .

اندروید باکس با چه تلویزیون هایی می تونه کار کنه ؟

اندروید باکس می تونه با انواع تلویزیون ها کار کنه

خیلی از اندروید باکس های موجود در بازار از پورت HDMI برای انتقال تصویر به تلویزیون استفاده می کنن اما هنوز هم اندروید باکس هایی وجود دارن که با استفاده از AV به تلویزیون های قدیمی وصل میشن . البته خیلی از اندروید باکس های جدید و درست و حسابی دیگه از AV پشتیبانی نمی کنن . نتیجه اینکه اگر یه تلویزیون CRT قدیمی هم داشته باشید این شانس رو دارید تا از یه اندروید باکس استفاده کنید .

با اندروید باکس چه کارهایی می توان انجام داد؟

صدها کار می توان با این دستگاه های جذاب انجام داد. در زیر بخشی از رایج ترین کاربردهای آن را توضیح دادیم :

  • پخش و استریم فیلم و برنامه های تلویزیونی با استفاده از نرم افزارهایی مانند Kodi، Amazon و …
  • نصب و اجرای انواع بازی های اندرویدی ( قابل اجرا با گیم پد یا کیبورد و ماوس)
  • نصب و اجرای انواع نرم افزارها مانند Telegram، Instagram، Skype و …
  • وب گردی با استفاده از نرم افزارهایی مانند Chrome، Firefox و …
  • استفاده جهت سیستم های IPTV ( قابل استفاده در هتل ها و ساختمان های بزرگ)
  • استفاده در پروژه های دیجیتال ساینیج

همانطور که در بالا خواندید ، تنوع کارایی Android Box بسیار بالاست. کاربر با توجه به نیاز و هدف خود می تواند دستگاه مورد نظر و مناسب را انتخاب و از آن استفاده کند. به عنوان مثال اگر شما می خواهید از این دستگاه به عنوان یک پخش کننده حرفه ای فیلم استفاده کنید، نیاز دارید تا یک اندروید باکس قدرتمند با پردازنده و رم بالا تهیه کنید. یا اگر می خواهید از آن فقط به عنوان وب گردی یا اجرای نرم افزارهای ساده مانند تلگرام یا اینستاگرام و … استفاده کنید قاعدتا دستگاه ساده تر با هزینه پایین تر نیاز شما را براورده می کند.

آیا امکان نصب Google Playe Store بر روی اندروید باکس وجود دارد؟

بله. مارکت Play Store به صورت پیش فرض بر روی این دستگاه ها نصب شده و شما می توانید از طریق آن نرم افزارهای مورد نظرتان را نصب کنید. علاوه بر این شما می توانید نرم افزارهای مشابه Play Store مانند کافه بازار، اول مارکت، ایران اپس و … را بر روی دستگاه نصب کرده و از آن ها برای جستجو و نصب نرم افزارهای دیگر استفاده کنید. علاوه بر اینها می توانید فایل APK نرم افزار مورد نظر را از روی حافظه مانند فلش مموری یا هارد اکسترنال یا رم micro sd نصب کنید.

آیا اندروید باکس از Kodi پشتیبانی می کند؟

بله. اندروید باکس ها همانطور که گفتیم قابلیت نصب تمامی نرم افزارهای اندرویدی را دارد. مدیا سنتر قدرتمند Kodi هم از این قاعده مستثنی نیست و در صورتیکه بصورت پیش فرض بر روی دستگاه شما نصب نشده باشد، می توانید آن را نصب کنید. استفاده از Kodi در اسمارت باکس ها استفاده از آنرا بسیار لذت بخش تر کرده و شما می توانید از قابلیت های فراوان آن استفاده کنید.

آیا هوشمند ساز تلویزیون از زبان فارسی پشتیبانی می کند؟

بله. تمام مینی کامپیوترهای اندرویدی معتبر از زبان فارسی پشتیبانی می کنند. با توجه به نسخه اندروید نصب شده بر روی دستگاه، به منوی مربوطه می روید و از آنجا هم می توانید زبان فارسی ( یا زبان دیگر) را برای دستگاه انتخاب کنید و هم می توانید از زبان فارسی برای صفحه کیبورد خود استفاده کنید. البته اگر می خواهید برای تایپ فارسی از سخت افزار کیبورد استفاده کنید باید از نرم افزارهایی مانند نرم افزار Keyboard Helper Pro کمک بگیرید.